Hoe organiseer je een festivalbruiloft?

Hoe organiseer je een festivalbruiloft?

Een festivalbruiloft is de perfecte manier om jullie bruiloft op een informele en ongedwongen sfeer te vieren. Heerlijk buiten zijn met al jullie geliefden, lekker eten en toffe festival elementen. In deze blog geven we de beste tips om een festivalbruiloft te organiseren.

Locatie

Om het festivalgevoel te creëren is het belangrijk dat de locatie beschikt over een groot buitenterrein. Hier kunnen jullie een tent plaatsen, is er genoeg ruimte voor leuke spelletjes, een springkussen, zithoekjes, foodtrucks en nog veel meer! Ook zou het natuurlijk super tof zijn als jullie gasten kunnen overnachten in een tentje, caravan, lodge of een hotelkamer. Niks is zo gezellig als met alle gasten overnachten en ’s ochtends tijdens het ontbijt na te praten over de bruiloft.

Catering & entertainment

Bij een festivalbruiloft kunnen foodtrucks natuurlijk niet ontbreken! Er zijn heel veel verschillende opties en dat kan nog wel eens zorgen voor de nodige keuzestress. Bij het informeren naar een foodtruck is het goed om te vragen naar hoe snel de doorlooptijd is. Je wilt natuurlijk niet jullie en jullie gasten lang moeten wachten op het eten. Vinden jullie het leuk om meerdere foodtrucks in te huren? Denk dan bijvoorbeeld aan verschillende aanvullingen: een frietfiets voor de kinderen, een cocktailbar met gin tonics, een ijswagentje voor het dessert en een koffiekarretje voor een lekker kopje koffie of thee.

Om het gevoel compleet te maken is het inhuren van een toffe photobooth ook een leuke toevoeging op jullie festival terrein. Zo past (Photobooth La Olledi) bijvoorbeeld helemaal in het festival thema. En last but not least: diverse spellen zoals vier op een rij, sjoelen of mega jenga vallen ook altijd in de smaak bij de gasten.

Festival bruiloft styling

Ook met de styling kun je lekker losgaan op een festivalbruiloft. Denk bijvoorbeeld bij het ontvangst aan een welkomstbord en bewegwijzering. En op het terrein gezellige lampionnetjes, diverse zithoekjes, hooibalen, wijnvaten als statafels, picknickkleden en meer! Ook de prikkabels kunnen niet ontbreken, deze zorgen voor een gezellige en romantische sfeer als de zon onder is.

Bekijk hier onze locaties voor een echte festivalbruiloft:  Een weekendbruiloft in Bunnik, Buitenbruiloft op een landgoed, een weekendbruiloft in Brabant of Trouwen in een appelgaard

Festivalbruiloft

Nieuwsgierig naar wat wij voor jullie kunnen betekenen?